Открит урок по тенис в Каварна със спортния директор на БФТ Пресиян Коев 13 юни 2019

Открит урок по тенис ще се проведе днес от 17 часа на кортовете на тенис клуба в Каварна, който се намира до зала "Олимпиада". Специален гост на проявата е спортният директор на Българската федерация по тенис Пресиян Коев. Лично той отново ще хване ракетата в ръка, за да поиграе с децата на Каварна. В инициативата ще се включат кмета на града Нина Ставрева и началникът на отдел "Спорт" в Общината Павел Станчев.
Пресиян Коев е родом от Добрич. Той е многократен шампион в близкото минало и водач в националните ранглисти при юношите. Със своята работа във федерацията през годините той има голям принос за развитието на детския тенис в България.
Проявата е част от кампанията "Да спортуваш е модерно!" и е първото спортно събитие, след като Каварна бе обявена официално от Брюксел за Европейски град на спорта за 2020 година.
Припомняме Ви, че миналата година открит урок по тенис проведе и Стефан Трифонов от Каварна, който в близкото минало бе шампион на България и също водач в националните ранглисти.