Кметът на Каварна започна срещи със засегнатите от сегашните очертания на „Натура 2000“ 10 август 2017

От днес в заседателната зала на Община Каварна започнаха срещите на кмета Нина Ставрева със земеделци, рибари, собственици на имоти и представители от секторите туризъм и енергетика от района, засегнат от сегашните очертания на „Натура 2000“. Целта на срещите е те да бъдат запознати с Интегрирания план за управление на защитените зони, който в момента е готов само за „Комплекс Калиакра“.
Рано сутринта бе срещата с всички земеделци на територията на Община Каварна. Нина Ставрева заяви, че основният проблем на добруджанци е именно Интегрирания план за управление на защитените зони. Ще се настоява за ново картиране и за изваждане на частните имоти. На срещата бяха избрани шестима земеделци от общината, които да се включат в работните групи и да защитават интересите на собствениците. Това са Росен Димов, Стоян Ковачев, Драгомир Узунов, Кръстьо Гинков и Никола Воденичаров.
На срещата с рибарите бяха избрани и техните представители в работните групи. Това са Йордан Господинов, Стефан Лефтеров, Емил Милев и Джемаледин Алиев.
За 20:00 часа днес е насрочена срещата на Нина Ставрева с жителите на с. Българево.