Завърши първата „Инженерна академия“ на „RМ България Производство“ 04 септември 2020

Стажантската програма дава ценни професионални знания и умения
за развитие на бъдещите инженери

София, 4-ти септември 2020 г. „RМ България Производство“ Райхле и Де-Масари България Пръдакшън, част от швейцарската компания Reichle De-Massari, водещ световен производител на високоефективни и иновативни продукти и системи за комуникационни мрежи и мрежи за данни, дипломира първите студенти, преминали успешно през стажантската програма на компанията „Инженерна академия“.

Програмата, която стартира пилотно в началото на 2019 г. осигурява годишен стаж за студенти от инженерни специалности, които завършват своята бакалавърска или магистърска степен на обучение. Всеки един от стажантите работи по индивидуална програма с ментори – експерти в своята област. Обучението включва преминаване през 5 модула, като във всеки се разработват казуси по реални проекти, които се представят пред мениджърския екип на компанията.
Първите завършили успешно инженерната академия на „RМ България Производство“ са стажантите Иван Терзиев, Николай Човалинов и Радостин Василев. В продължение на една година те преминаха успешно всички пет модула на обучение в отделите: Производство, Локален инженеринг, Качество, Глобален инженеринг и оперативно подпомагане и Развоен център RD. Сертификатите си стажантите получиха от инж. Радосвета Радева, „Ръководител отдел, изследване и развитие“ в компанията. Като резултат от успешното им представяне и тримата стажанти са назначени на постоянни позиции в „RМ България Производство“.
„Програмата на „RМ България Производство“ за изграждане на бъдещи инженери предлага изключителна възможност за придобиване на първоначален професионален опит в международна компания, водеща в телекомуникационния бранш. Щастлива съм, че вече стартираме и второто издание на Академията, като тази година отчетохме изключително голям интерес и десетки кандидатури“, споделя Станка Стоянова, Директор на отдел „Човешки ресурси“ в компанията.
Стажантската програма „Инженерна академия“ на „RМ България Производство“ е платена, като кандидатите подписват срочен трудов договор за период от 1 година с включени пълни осигуровки, възможност за кариерно израстване и работно време на 8, 6 или 4 часа.