АМЕРИКАНСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ – ДОМАКИН НА III РЕГИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ НА ФОНДАЦИЯ „БЕСТ” 13 февруари 2020

„БЕСТ”
В езиковото съревнование се включват над 300 ученици
Западното регионално състезание на фондация „БЕСТ“ за учебната 2019/2020 г. ще се проведе на 15 и 16 февруари, а домакин е Американският университет в България АУБ. Турнирът за езикови умения по английски език в Благоевград е 37-ми за фондацията и в него ще вземат участие повече от 300 ученици от над двадесет училища от Западна България. Очакванията на организаторите са в АУБ да се съберат 500 души – съдии от и извън България, наставници, придружители и голям брой доброволци, които да гарантират плавното преминаване на събитието и положителните емоции, които ще го съпътстват.

Децата ще премерят уменията си предимно във вербална употреба на английски език в пет дисциплини – дебати, ораторско майсторство, драматичен дует, публично четене на проза и рецитиране на поезия. Участие в съревнованието са ученици от 8 до 12 клас, разпределени както в големи отбори или такива с натрупан опит, така и в малки и дебютиращи екипи. Участниците ще бъдат специални гости на фестивала на традиционната кухня и танци – част от Международната седмица в АУБ.

Второто регионално състезание ще се проведе на 14 и 15 март във Варна, където знания ще премерят учениците от Източна България. Фондацията планира и други две събития до края на учебната година – международен турнир по ораторство „Balkan Voices”, който ще се проведе през пролетта отново в АУБ, а за края на учебната година в столицата ще бъде организирано и националното състезание с най-добрите отбори от регионалните турнири.