Бюлетин № 4 с най-важните новини от Cargill България 07 ноември 2018

„Кариера в България. Защо не?“: Cargill България с две работодателски награди на форума

Всяка година над 1500 българи с международен опит и работодатели, които търсят таланти, посещават изложението „Кариера в България. Защо не?”. По традиция във форума участват над 100 водещи компании, които представят възможности за професионална реализация в България. Тази година сред тях беше и Cargill България, чийто Център за споделени бизнес услуги в София е сред лидерите в сектора на споделените бизнес услуги у нас. Част от събитието е и националният конкурс „Работодател на годината“. В него Cargill зае третото място в общото класиране, както второто място в категорията „Работодател на публиката“. Тези отличия имат висока стойност за компанията заради потенциала на престижния форум да привлече талантливи млади българи от чужбина, които могат да допринесат за развитието на България.


Cargill България се разрасна до над 1100 служители

От месец октомври Центърът за споделени бизнес услуги на Cargill в София Cargill Business Services Sofia се разрасна до над 1000 служители, което го направи и един от най-големите такива в България и значително промени облика на дейностите на Cargill в страната. Те управляват важни за компанията процеси и предлагат широко портфолио от висококачествени услуги с добавена стойност и силен фокус върху ефективност и отлично качество. Общо над 1100 души работят в трите офиса на компанията у нас, чиито дейности са в сферата на споделените бизнес услуги, морски транспорт и търговията със зърно и маслодайни култури. Cargill отпразнува този значителен успех в България със специално събитие за служителите на Центъра за споделени бизнес услуги в София, на което домакин бе Методи Георгиев – изпълнителен директор на Cargill България и оперативен директор на Центъра. Специални поздравления към служителите на Центъра отправи Ким Скансън – глобален директор на центровете за споделени услуги на Cargill.


Методи Георгиев на HR and Leadership Forum
На 24 октомври изпълнителният директор на Cargill България и оперативен директор на Центъра за споделени бизнес услуги на Cargill в София Методи Георгиев взе участие в 15-тото издание на HR and Leadership Forum, водещо събитие за управление на човешки ресурси, лидерство и мениджмънт, организирано от „Капитал“ и „Кариери“. Форумът постави акцент върху бъдещите тенденции и новите технологии. Методи се включи с интригуваща презентация в панела „Бъдещето на лидерството“. По време на участието си той сподели: „В подхода и политиката на всяка уважаваща себе си компания и най-вече компания, която иска да се развива, е да инвестира в развитието на своите хора. И то не само в придобиването на технически умения, но и в личностни, с които да превръщаме хората си в бъдещите лидери, които да ни наследят. Отговорността за развитието на всеки служител всъщност е споделена между неговия мениджър, самия него и компанията. И изисква добър поглед, планиране и отговорност от всички тези три страни. Когато имаме млади хора, чиито таланти искаме да развием, трябва първо да им помогнем да идентифицират коя е посоката, която може да им помогне, ако те самите все още не са я идентифицирали. Всеки един човек иска да бъде успешен. Важно е лидерите да споделят успеха, защото този успех не е само на лидера, а на целия екип.“


Cargill България и МДВ профешънал едюкейшън дариха учебни материали на УНСС

МДВ Профешънъл Едюкейшън ЕООД, компания за професионални бизнес обучения, с подкрепата на Cargill България, двукратен носител на наградата за „Най-добър център за споделени услуги“ в България на Българската аутсорсинг асоциация БАА през 2017 и 2018 г., дариха на университетска библиотека на УНСС близо 100 броя учебни материали на английски език. Материалите, подготвени от професионалисти с практически опит в сферата на бизнеса, които създават изпитни въпроси за някои от най-големите счетоводни квалификации в света, ще бъдат в помощ на студентите при подготовката им за получаване на сертификат на Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители ACCA. Ректорът на УНСС проф. д.ик.н Стати Статев връчи сертификат за дарението на на Методи Георгиев, изпълнителен директор на Cargill България и оперативен директор на Центъра за споделени бизнес услуги на Cargill в София, и на г-жа Доротея Воева, управител на МДВ Профешънъл Едюкейшън ЕООД. Материалите са част от портфолиото на BPP Learning Media и са предназначени за обучение на служители от най-големите и най-известни финансови компании по света одиторски фирми, центрове за споделени услуги, търговски и анализаторски организации, бързооборотни стоки, търговски вериги, транспорт и логистика, Fin-Tech и др.. Учебниците, сборниците със задачи и обобщените схеми и таблици са изцяло на английски език и ще подпомогнат практическата подготовка на студентите от УНСС за справяне с казусите, които ги очакват в реалната работна среда.


Cargill с отлични финансови резултати за годината

Наскоро Cargill публикува данни за резултатите за финансовата 2018 г. Оперативните приходи възлизат на 3,2 млрд. долара, което е сред най-добрите постижения на глобалната компания. Нетните приходи са на стойност 3,1 млрд. долара, което представлява увеличение с 9% на годишна база, а общите приходи са нараснали с 5% на 114,7 млрд. долара. Подобрените финансови резултати не само за 2018 г., но като цяло за последните две години произтичат от значителните усилия на екипите на Cargill да реформират начина си на работа. Днес организацията оперира с по-голяма гъвкавост и по-изразена интеграция в глобален мащаб, за да обслужва бързо променящите се потребности на своите клиенти.