ДОБРОВОЛЦИ И МЛАДЕЖИ ОТ БМЧК СТАРТИРАТ ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ КАК ДА СЕ ОБИЧАМЕ БЕЗОПАСНО 12 февруари 2019

Инициативата е по повод 14-ти февруари, Деня на влюбените


За поредна година Българският Младежки Червен кръст избира оригинален начин да отбележи празника на Св. Валентин, като запознае подрастващите в цялата страна с опасностите на сексуално-рисковото поведение.
В София на 14-ти февруари от 14:00 ч. до 18:00 ч. в градинката пред Народния театър, в специално обособен пункт, желаещите да станат част от инициативата, могат да се включат в игрите „Презерватилов“ и „Lovebox“ или да спечелят атрактивни награди от „Колелото на късмета“. Работилницата за валентинки пък е мястото, където всеки може да даде воля на своята креативност и да зарадва любимия човек. Подробна информация относно различните дейности на младежката червенокръстка организация ще бъде предоставена по време на т.нар. “Бързи срещи с БМЧК”.
През целия ден в редица столични училища ще бъдат раздавани брошури и информационни материали, чиято цел е да се повиши здравната култура на младежите, особено по въпросите на полово предаваните инфекции.
Образователни игри и анкети, придружени с информационни материали ще бъдат качени и на страниците на БМЧК - София във Facebook https://www.facebook.com/BulgarianRedCrossYouthSofia/ и Instagrambrcysofia
Официален партньор на БМЧК е българският офис на международната медицинска компания за сексуално здраве ТУКСИДО България.