Събития за деня

Варна/к. к. Златни пясъци
От 14.00 часа в хотел РИУ „Астория“, к. к. Златни пясъци министър Николина Ангелкова ще открие заседание на Националния съвет по туризъм. Около 15.30 часа ще се състои брифинг.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Областна администрация - Бургас заместник-министър Деница Николова ще участва в стратегическа консултация във връзка с изпълнение на политиката за регионално развитие и програмирането на новата европейска оперативна програма за подкрепа на регионите в периода 2021-2027 г.
От 13.30 часа заместник-министърът ще инспектира сградата на учебно-производствен комплекс „Младост“ към Професионална гимназия по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров“ и Професионалната гимназия по транспорт.

***
Поморие.
От 10.00 часа заместник-министър Лозана Василева ще открие информационни дни по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г. в залата на Гранд Хотел Поморие.

***
София.
От 09.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Богдан К., Александър Щ. и др., обвинение в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Деян М., Мирослав М. и др., обвинение в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, ще оглави Архиерейска света Литургия в Буховския манастир „Св. Мария Магдалина".

***
София.
От 09.30 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Стефан Г., Георги Г. и др., обвинение в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 13 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Борис А., Данаил П. и др., обвинение в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Славчо С. и Детелин Г., Квалифицирани състави на изнудване.

***
София.
От 11.00 часа в Столична библиотека ще бъде открита изложбата „Страници от историята на България в Държавен вестник 1879-2019“.

***
София.
От 13.30 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Камен Б., Ивайло Б. и др., обвинение в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 19 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Красимир З., Производство по чл. 65 НПК - задържане под стража в досъдебното производство и в производството по ЗЕЕЗА.
***

София.
От 15.00 часа 1 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Евгени М., Производство по чл. 65 НПК - задържане под стража в досъдебното производство и в производството по ЗЕЕЗА.

***
София.
От 21.00 часа на Лятна сцена НДК ще бъде прожектиран филмът „Презрението”.

***
Благоевград.
От 13.00 часа в зала №5 на Община Благоевград ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Благоустрояване на градската среда“.

***
Благоевград.
От 14.00 часа на улица „Ветрен“ №8 ще се проведе официална церемония по откриването на обект „Благоустрояване на IV-ти микрорайон в Благоевград, включително рехабилитация и реконструкция на улици, енергоспестяващо улично осветление и озеленяване в района на улица „Ветрен“ до ЮЗУ „Неофит Рилски“.

***
Варна.
От 11.00 часа в сградата на Областна управа във Варна ще се проведе заседание на Консултативния съвет по туризъм с участието на лидера на НФСБ Валери Симеонов. След срещата е предвиден брифинг от 12.30 часа.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Пресклуб на БТА - Велико Търново КНСБ ще проведе пресконференция за борбата със сивата икономика.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Пресклуб на БТА - Велико Търново ще се състои пресконференция на народния представител от БСП за България Явор Божанков.

***
Враца.
От 10.00 часа в Регионална библиотека „Христо Ботев“ Негово високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий ще участва в будителска работилница, посветена на св. Софроний Врачански.

***
Видин.
От 20.00 часа на крепостта „Баба Вида” ще се проведе официално откриване на Фестивала на изкуствата „Дунавски вълни”.

***
Видин.
От 20.10 часа на крепостта „Баба Вида” ще се проведе „В света на канцонетите” - концерт на Симфониета – Видин.

***
Добрич.
От 08.00 часа в НЧ „Добрич – 2017“ ще се проведе Фортнайт ден - Изработка на фортнайт аксесоари. Уроци по фортнайт. Live stream – гледане игра на живо. Тематични парти игри.

***
Добрич.
От 09.00 часа в Младежки център – Добрич ще се проведе Еко лято 2019 - спортни и занимателни игри, прожекции на филми, посещение на културни и природни забележителности, басейн.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“, Интерактивна зала Летен детски клуб, ще се проведе „Играй и учи” - забавни игри за харесвани професии.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Художествена галерия ще се проведе Лятна работилница за въображение: занятия с деца. Посещения без предварително записване.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г.“ ще се проведе Летен детски център „Млади възрожденци“.

***
Добрич.
От 19.00 часа от Стара къща до сцената на пл. „Свобода“ ще се проведе 18-ият Международен фолклорен фестивал „Фолклор без граници“. От 19.30 часа предстоят концерти на ансамблите.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Младежки център – Концертна зала ще се проведе Мюзикъл „Алиса в страната на чудесата“ – подготвителна група на Детски музикален театър „Дея“.

***
Добрич.
В РИМ – Добрич ще се проведе Лято в музея 2019 - занимания с деца с цел опознаване на културното наследство на родния край.

***
Каварна.
От 17.30 часа в ХГ „Христо Градечлиев" ще бъде представена изложба на София Лесетская.

***
Карлово.
От 09.00 часа в залата на Община Карлово ще се състои официалното откриване на Летния университет на ЮНЕСКО.

***
Монтана.
От 17.30 часа в експозиционна зала „Кутловица" на бул. „Трети март" 64 ще се състои откриването на изложба живопис на Георги Паунов – младши.

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, с което Атанас Червенков – Райфъла и съучастниците му обжалват присъдите си, постановени от Пловдивския окръжен съд. Окръжен съд – Пловдив призна подсъдимите за виновни за опит за убийство с користна цел, както и за извършване на поредица от палежи и унищожаване на вещи, за което им е наложил общи най-тежки наказания.

***
Пловдив.
В 09.30 часа в Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Виолета Т. и Васил Г. срещу които са повдигнати обвинения, че са набрали, транспортирали от гр. Пловдив до гр. Истанбул, и превели през границата на страната през ГКПП “Капитан Андреево“ отделно лице, с цел да бъде използван за отнемане на телесен орган – бъбрек, независимо от съгласието му.

***
Пловдив.
В 15.00 часа в зала 11 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Свилен Г., обвинен, че при управление на МПС, под въздействието на алкохол, е нарушил правилата за движение, с което по непредпазливост е причинил на турски гражданин средна телесна повреда.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина“ на ул. „Българско опълчение“ 69 гостуват доброволци на ЦЕИ - Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в къща музей „Гео Милев“ ще се проведе Лято в музея.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа на площада пред сградата на Община Стара Загора легендата на българския футбол Христо Стоичков ще представи биографичната си книга „Историята“.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на Общината ще се проведе заседание на ПК „Икономическа политика, общинска собственост и контрол по сделките с общинско имущество”.

***
Шумен.
От 13.30 в зала 203 на Общината ще се проведе заседание на ПК „Европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодействие с НПО“.