Събития за деня

***
Самоков.
Президентът Румен Радев ще посети град Самоков по повод празника на града.

***
Бургас.
Президентът Румен Радев ще посети град Бургас и Флотилия бойни и спомагателни кораби, дислоцирани в Пункт за базиране Бургас.

***
София.
От 11.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се проведе пресконференция във връзка със Случая „Калиакра” пътя Асеновград – Пловдив устройствения план на Борисовата градина – парк или площи за застрояване ремонта на „Орлов мост”, и др, организирана от „Граждани за устойчиво развитие” и Инициатива „Граждани за София”.

***
София.
От 14.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Пламен. М., Анета Г. и Женя Г., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Андрей Н., обвинен в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 13 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Милена Т., обвинена в образуване и ръководене на организирана престъпна група.


***
Велико Търново./Килифарево.
От 10.00 часа в Музейния комплекс ще започне програмата за отбелязване на празника на Килифарево с откриване на седми семестър на Летен пленер "Детска академия за изкуства ".

***
Бургас.
От 18.00 часа ще се проведе Международен фолклорен фестивал.

***
Варна.
От 11.15 часа в Конферентната зала на Руския център на Варненския свободен университет Варненският свободен университет отново е домакин на най-популярния форум за млади русисти в Европа.

***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Враца ще се отворят офертите за обществена поръчка с предмет: „Изработване на проект Общ устройствен план на Община Враца, включващ Екологична оценка и Оценка за съвместимост в териториален обхват, съгласно чл. 105, т. 1 от Закона за устройство на територията“.

***
Габрово.
От 17.30 часа пред Национална Априловска гимназия Областна администрация – Габрово и Държавен архив – Габрово ще представят Изложба „140 години народна признателност”.

***
Гълъбово.
В град Гълъбово ще се проведе „Дамско автомобилно рали", част от Празничната програма по повод 48-ата годишнина от обявяването на Гълъбово за град.

***
Добрич.
От 8.00 часа в Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ ще се проведе Лятна детска занималня.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Художествена галерия ще се проведе Лятна работилница за въображение.

***
Добрич.
В Регионален исторически музей – Добрич ще се проведе Образователна програма за деца „Лято в музея“.

***
Добрич.
В Регионална библиотека “Дора Габе“, Сектор за работа с деца, ще бъде показана на витрина с библиотечни документи по повод 129 години от рождението на Дора Габе и витрина с библиотечни документи по повод 115 години от рождението на Ангел Каралийчев.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 2 Окръжен съд - Пловдив ще заседава по делото срещу Йордан Ш., обвинен, че като кмет на Община Родопи е превишил властта и правата си и е нарушил служебните си задължения, от което настъпили значителни вредни последици за Общината.

***
Самоков.
От 19.30 часа Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит ще оглави молебен и празничен водосвет в центъра на Самоков, чийто покровител е св. Симеон.

***
Свищов.
От 10.00 часа в Детски отдел на Градска библиотека ще бъдат прожектирани „Анимационни филми” за децата от клуба.

***
Сливен.
От 9.30 часа общинските съветници от ПП ГЕРБ - Сливен Георги Николаев и Димитър Митев ще проведат срещи с гражданите.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина“ ще се проведе Програма за лятна работа с деца.